Εκπαιδευτική Επικαιρότητα

Τέσσερις φορές από πανελλαδικές εξετάσεις θα περνούν οι μαθητές του Λυκείου

Τέσσερις φορές από πανελλαδικές εξετάσεις θα περνούν οι μαθητές του Λυκείου στη μαραθώνια προσπάθειά τους να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σήμερα στην «Καθημερινή» παρουσιάζεται η νέα διάρθρωση του Γενικού και του Τεχνικού Λυκείου, καθώς και το

Το νέο σχέδιο για το Τεχνικό Λύκειο - Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι 12 νέοι Τομείς

Οι σαρωτικές ανατροπές στο (νέο) Τεχνικό Λύκειο

Οι μεταρρυθμίσεις που εισάγει το σχέδιο νόμου για την πρακτική άσκηση, τη σύνδεση με την αγορά εργασίας και την έμφαση στα επαγγέλματα αιχμής που στόχος είναι να υλοποιηθούν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Δύο ώρες Αγγλικά, έξι Πληροφορική και λιγότερες για θρησκευτικά και Ιστορία.

Education at a Glance 2013 έκθεση του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση

Η έκθεση Education at a Glance εκδίδεται κάθε χρόνο από τον ΟΟΣΑ και βασίζεται σε στοιχεία που συλλέγονται από τηνEurostat, τη Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και από την Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (UNESCO). Η έκθεση παρουσιάζει στοιχεία για την εκπαίδευση από 34 χώρες του ΟΟΣΑ, συμπεριλαμβανομένων 21 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έξι κράτη μέλη της ΕΕ δεν ανήκουν στον ΟΟΣΑ (η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Λετονία, η Λιθουανία, η Μάλτα και η Ρουμανία) και, επομένως, δεν συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση.

Ρεκόρ συμμετοχής φοιτητών στις μετεγγραφές

Ιδιαίτερα αυξημένο, λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι το ενδιαφέρον που δείχνουν φέτος οι φοιτητές για να μετεγγραφούν σε τμήματα που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Εντός των αμέσως προσεχών ημερών ξεκινά η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων.

Οι προϋποθέσεις χορήγησης του φοιτητικού επιδόματος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φθάσει στις Εφορίες η εγκύκλιος που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησης του φοιτητικού επιδόματος.

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της ΟΙΕΛΕ με τον Υπουργό Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο.

Μια συζήτηση για τις δυνατότητες του e-learning, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό συζητούν με το κοινό, σε μια προσπάθεια να χαρτογραφήσουν το πεδίο της ηλεκτρονικής μάθησης, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109).

Η διαπολιτισμική εκπαίδευση ενηλίκων υπό το πρίσμα ευρωπαϊκού προγράμματος

Η αναγνώριση και ο σεβασμός στη διαφορά, στις ξεχωριστές αντιλήψεις, στις ιδιαίτερες ταυτότητες, στις διαφορετικές κουλτούρες ειδικών κοινωνικών ομάδων (μετανάστες, ρομά, πρόσφυγες), αλλά και η ανάγκη της συνύπαρξης και της συνεργασίας αναδεικνύονται μέσα από τις πρακτικές εκπαίδευσης ενηλίκων, που υλοποιούνται από την εκπαιδευτική σύμπραξη Grundtvig (ευρωπαϊκό πρόγραμμα) Mikado), η 3η συνάντηση της οποίας διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Σελίδες

Εγγραφή στη Εκπαιδευτική Επικαιρότητα Εγγραφή στη Νέα Ανακοινώσεις