Οι προϋποθέσεις χορήγησης του φοιτητικού επιδόματος.

Οι προϋποθέσεις χορήγησης του φοιτητικού επιδόματος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φθάσει στις Εφορίες η εγκύκλιος που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησης του φοιτητικού επιδόματος.

Με αυτό τον τρόπο ανάβει ουσιαστικά το «πράσινο φως» για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών που θα λήξει στο τέλος Μαρτίου. Όσον αφορά στους δικαιούχους δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι με το επίδομα των […]

11 Φεβρουαρίου 2013 Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φθάσει στις Εφορίες η εγκύκλιος που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησης του φοιτητικού επιδόματος. Με αυτό τον τρόπο ανάβει ουσιαστικά το «πράσινο φως» για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών που θα λήξει στο τέλος Μαρτίου.

Όσον αφορά στους δικαιούχους δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι με το επίδομα των 1.000 ευρώ να καταβάλλεται στις οικογένειες που έχουν προπτυχιακούς φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων ή σε Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδος. Πέρα των απαιτούμενων προϋποθέσεων (απόσταση Σχολής μέχρι 40 χλμ. από τη μόνιμη κατοικία τους, οικογενειακό εισόδημα έως 30.000, όριο το οποίο αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο και οπωσδήποτε να έχει περάσει τα μισά μαθήματα του τελευταίου έτους), πρέπει να υποβάλει στις αρμόδιες Εφορίες την αίτηση (χορηγείται από τη Δ.Ο.Υ.), το πιστοποιητικό της Σχολής ή του Τμήματος που σπουδάζει, το μισθωτήριο κατοικίας, το τελευταίο εκκαθαριστικό Εφορίας και το αντίγραφο του Ε9.

 

Πηγή: Briefing News