Έναρξη εργασιών διημερίδας ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ & ΙΕΠ με θέμα “Εκπαίδευση & Κατάρτιση σε συνθήκες κρίσης: Ξενοφοβία, Ρατσισμός και Κοινωνικές Ανισότητες στο Ελληνικό Σχολείο”

Έναρξη εργασιών διημερίδας ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ & ΙΕΠ με θέμα “Εκπαίδευση & Κατάρτιση σε συνθήκες κρίσης: Ξενοφοβία, Ρατσισμός και Κοινωνικές Ανισότητες στο Ελληνικό Σχολείο”

 

Ξεκίνησαν σήμερα στις 10:00 π.μ. στον Βόλο οι εργασίες της διημερίδας των ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ και ΙΕΠ υπό το θέμα “Εκπαίδευση & Κατάρτιση σε συνθήκες κρίσης: Ξενοφοβία, Ρατσισμός και Κοινωνικές Ανισότητες στο Ελληνικό Σχολείο” με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων από τον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης και των επιστημών.

Αρχικά ο Διευθυντής του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, κος Χρήστος Γούλας, και ο Πρόεδρος της Επιστημινικής Επιτροπής του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, κος Νίκος Μουζέλης, απηύθυναν θερμό καλωσόρισμα στους παρισταμένους, ενώ στη συνέχεια παρουσίασαν τις εισαγωγικές τους παρεμβάσεις με τις προτάσεις πολιτικής και τους προβληματισμούς τους αναφορικά με το ευρύ αυτό θεματικό πεδίο της εκδήλωσης.

Η πρώτη συνεδρία με θέμα “Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Πολιτειότητα και Σχολείο” ολοκληρώθηκε υπό τον συντονισμό του κ. Νίκου Φωτόπουλου, Επίκουρου Καθηγητή Παν/μίου Δ. Μακεδονίας, Επιστ. συνεργάτη του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ και υπεύθυνου του θεματικού κύκλου ¨Κοινωνικές Ανισότητες και ο ρόλος του Σχολείου” των σεμινανρίων ενδοσχολικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, που υλοποίησε το ΚΑΝΕΠ σε συνεργασία με το ΙΕΠ. Στην πρώτη αυτή συνεδρία παρουσίασαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ο Επίκουρος Καθηγητής του Παν/μίου Θεσσαλίας, κος Κώστα Μάγος, η Δρ. Μαρία Βλαχάκη επίσης από το Παν/μίο Θεσσαλίας και οι εκπαιδευτικοί από το Λύκειο Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής κ.κ. Δρ. Αικατερίνη Τσέκου και Μαρία Στάθη.

 

Θα ακολουθήσει η 2 συνεδρία με επίσης πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις αναφορικά με το ζήτημα της “Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Ελλάδα σε περίοδο κρίσης” υπό τον συντονισμό της Δρ. Ελένης Σιάνου-Κύργιου, Καθηγήτριας του Παν/μίου Ιωαννίνων.

Για νεότερη ενημέρωση σχετικά με την πορεία των εργασιών της διημερίδας επισκεφθείτε εκ νέου την ιστοσελίδα μας.