Εκδήλωση ΓΣΕΕ & Δήμου Ιλίου για την παρουσίαση της έρευνας “Βαρόμετρο Απόντων: Οι NEETs”

Εκδήλωση ΓΣΕΕ & Δήμου Ιλίου για την παρουσίαση της έρευνας “Βαρόμετρο Απόντων: Οι NEETs”

Με αφορμή την ολοκλήρωση της έρευνας «Βαρόμετρο Απόντων. Ανίχνευση, κατηγοριοποίηση και εμπειρική θεμελίωση προτάσεων πολιτικής για την καταπολέμηση μιας νέας μορφής κοινωνικής ευπάθειας: οι NEETs (Νέοι εκτός Εκπαίδευσης, Απασχόλησης ή Κατάρτισης», η οποία υλοποιήθηκε από το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔΙΚ) του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Greek Public Opinion (GPO) και το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και ο Δήμος Ιλίου, σας προσκαλούν, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18:00, στην εκδήλωση που διοργανώνουν στο Δημαρχείο Ιλίου (Κάλχου 48-50, 13122, Ίλιον Αττικής) για την παρουσίαση των ευρημάτων της εν λόγω έρευνας. Αφού ολοκληρωθεί η παρουσίαση, θα ακολουθήσει συζήτηση για την ανάπτυξη προβληματισμού γύρω από το σοβαρό αυτό φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας των ημερών μας.

Στην έρευνα αυτή, μεταξύ άλλων, επιχειρήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η θεωρητική και εννοιολογική προσαρμογή της έννοιας των “NEETs” στα ελληνικά δεδομένα, καθώς και μια πρώτη καταγραφή της έκτασης και έντασης του φαινομένου στη χώρα μας. Επίσης, η έρευνα προχώρησε σε συνολικότερη κοινωνική και πολιτική ανάλυση και ερμηνεία του φαινομένου και στη συσχέτισή του με τις υφιστάμενες μορφές κοινωνικού αποκλεισμού και με τις υπόλοιπες αναγνωρισμένες «κοινωνικά ευπαθείς και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες». Τέλος, η έρευνα καταλήγει σε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα προτάσεων πολιτικής για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης κατηγορίας κοινωνικής ευπάθειας και την ενσωμάτωση-επανένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνία.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και θα τοποθετηθούν επί του θέματος ο κ.Κώστας Γκιουλέκας, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, η κ. Μαριέττα Γιαννάκου, Επικεφαλής της Κ.Ο. της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κώστας Ασκούνης, Δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), καθώς και ο κ. Σάββας Ρομπόλης, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου και Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.

 

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρακαλούμε όπως επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας έως την Πέμπτη 12/12/2013 (καταληκτική ημερομηνία) αποστέλλοντάς μας συμπληρωμένη τη συνημμένη φόρμα δήλωσης συμμετοχής στο e-mail: info@kanep-gsee.gr

 

 Πρόσκληση

 

 Φόρμα δήλωσης συμμετοχής