Η ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ ΘΡΗΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Η ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ ΘΡΗΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο χαμό του συναδέλφου και φίλου Νίκου Ζαχαράκη, Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ).

Ο Νίκος υπήρξε εμβληματική μορφή στο χώρο του και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλο το φάσμα του συνδικαλιστικού κινήματος. Πληθωρικός, πηγαίος, ανοιχτόκαρδος και ευγενής, έδωσε σκληρές μάχες σε έναν πολύ δύσκολο χώρο.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο Νίκος υπήρξε από τους πρωτοπόρους στην προσπάθεια για να θεμελιωθεί ο επιστημονικός συνδικαλισμός, για να αποτελέσει η γνώση όπλο στα χέρια των εργαζόμενων. Βοήθησε σημαντικά την Ακαδημία Εργασίας της ΓΣΕΕ και το ΚΑΝΕΠ στα πρώτα τους βήματα.

Άνθρωποι αγνοί και με διάθεση προσφοράς στην κοινωνία λιγοστεύουν στις μέρες μας. Γι’ αυτό το λόγο η απώλεια του Νίκου είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Οι συνάδελφοι, οι συνεργάτες και οι φίλοι του, τον αποχαιρετούμε κρατώντας στη μνήμη μας τις πολλές όμορφες και δημιουργικές στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Θα τον θυμόμαστε…

Εκ μέρους του ΔΣ του ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ και της Ακαδημίας Εργασίας ΓΣΕΕ

Μιχάλης Κουρουτός