Η Ακαδημία της Εργασίας της ΓΣΕΕ στο σχολικό εγχειρίδιο της Β΄ Λυκείου «Πολιτική και Δίκαιο»

Στο σχολικό εγχειρίδιο της Β΄ Λυκείου «Πολιτική και Δίκαιο» γίνεται μια ιδιαίτερα τιμητική αναφορά στην Ακαδημία της Εργασίας της ΓΣΕΕ και στη σημαντική της δράση στο πεδίο της συνδικαλιστικής επιμόρφωσης των μελών και στελεχών του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ειδικότερα, στην αναφορά αυτή επισημαίνεται ότι η Ακαδημία της Εργασίας αποτελεί έναν πρωτοποριακό θεσμό συνδικαλιστικής επιμόρφωσης που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τη ΓΣΕΕ με στόχο την επιμόρφωση εργαζομένων, μελών και στελεχών του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας για την αναβάθμιση της συνδικαλιστικής τους παρέμβασης στο χώρο της εργασίας, της οικονομίας, της πολιτικής και της κοινωνίας ευρύτερα. Στην εν λόγω αναφορά, επίσης, σημειώνεται ότι ο θεσμός αυτός εφαρμόζεται με επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια σε πολλές χώρες του εξωτερικού όπως η Αγγλία, η Σουηδία, ο Καναδάς κ.α.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η Ακαδημία της Εργασίας αποτελεί την ανώτερη βαθμίδα των προγραμμάτων Συνδικαλιστικής Εκπαίδευσης που από το 2004 έχει αναπτύξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) μέσω του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ), με την Εισαγωγική Συνδικαλιστική Εκπαίδευση και τη Βασική Συνδικαλιστική Εκπαίδευση να αποτελούν τις δύο προηγούμενες βαθμίδες.